Desperate Efforts


De actie/komedie “Desperate Efforts” is één van de oude films van Ronnie Tielenburg opgenomen op 8mm film. Er zijn heel veel voorbereidingen aan vooraf gegaan en de opnames van deze film namen een jaar lang bijna alle weekeinden en delen van schoolvakanties in beslag. Het vergde daarom ook veel van de acteurs en er ging nogal wat mis tijdens de opnames. Kneuzingen, verstuikingen en ziekte vertraagden de opnames. Hoe dan ook, het resultaat is een leuke film met spanning en humor. Hieronder de inhoud.

"Desperate Efforts"
Actie/komedie uit 1982 met Ronnie Tielenburg, Jos Toussaint, Gina Steenbergen, Marleen Post, Sjoukje Toussaint, Gerrit Bosch, Freddy Tielenburg, Dick Post e.v.a. 

Mel Stone (Ronnie Tielenburg) is het leventje als bankdirecteur meer als beu. Hij wil iets anders. Hij wil graag acteur worden, zodat hij in contact kan komen met de mooie actrice Doreen Morion (Gina Steenbergen). Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Omdat Mel als twee druppels water lijkt op de acteur Danny Arthur (dubbelrol van Ronnie Tielenburg), laat hij deze voor het gemak maar even ontvoeren door zijn niet al te snelle man voor de vervelende klusjes, Jerry (Jos Toussaint). Door Danny's plaats in te nemen, kan Mel met gemak in de filmwereld terecht komen. Iets wat zijn secretaresse (Marleen Post) helemaal niet zo ziet zitten. En dat blijkt al gauw. Acteren is namelijk een kunst die Mel niet bezit, waardoor alles niet zo gaat zoals hij dat graag zou willen.